Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes

Faragó Péter az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, európai parlamenti képviselőjelölt nyilatkozott nekünk arról, hogy milyen fontos Május 26-án az RMDSZ-re szavazni.

Az utolsó száz méter marad hátra vasárnapig, a szavazás napjáig. Mit üzen a választóknak?

Ez a választás nekünk, aradi magyaroknak nem a kormányról és nem az ellenzékről, nem pártokról és nem az ideológiákról szól. Ez a választás számunkra nemzeti ügy. Ezért fogtunk össze a Kárpát-medence magyar pártjaival. Az RMDSZ a Fidesz-KDNP és a felvidéki MKP európai képviselőivel, valamint a vajdasági és kárpátaljai magyarok támogatásával egységesen fog fellépni az Európai Parlamentben a magyar érdekért. Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat, érdekeinket és értékeinket, el kell mennünk szavazni május 26-án. Vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk – nem gyengeséget és széthúzást.

Mi történne, ha nem jutnánk be az Európai Parlamentbe?

A román pártok nem képviselnek minket. Az elmúlt évtizedekben ez sokszor bebizonyosodott. Sőt, az ő érdekük az, hogy az erdélyi magyaroknak ne legyen európai képviseltük, hogy az RMDSZ ne jusson be a parlamentbe. Ha ez bekövetkezik, nemcsak Európában nem lesz hangunk, hanem itthon is megpróbálnak térdre kényszeríteni minket. Ezt már az elmúlt években is láthattuk többszőr is gondolok itt arra, hogy többek között nem szavazták meg a marosvásárhelyi római katolikus iskolát létrehozó törvényt, az anyanyelv-használati küszöb csökkentése ellen szavaztak és megakadályozták a csíksomlyói búcsú UNESCO listára kerülését. Akik ellenünk vannak, azt akarják, hogy ne használjuk a magyar nyelvet, vegyük le a zászlót, zárjuk be az iskolákat. Ők mindent megtesznek, hogy megakadályozzák az európai kisebbségvédelmi törvény elfogadását.

A választások tétje, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeink és érdekeink, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes. Szavazzunk az RMDSZ-re.

Köszönöm a beszélgetést. További eredményes munkát és sok sikert kívánok!

COMANDAT DE UDMR, EDITAT DE OCCIDENT MEDIA SRL.

 COD 43190005

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük