RMDSZ-es javaslatra magyarul is készítenek Arad megyét népszerűsítő anyagokat

RMDSZ-es javaslatra magyarul is készítenek Arad megyét népszerűsítő anyagokat

Az Arad Megyei Tanács keddi ülésén megszavazták, hogy 135 ezer lejt fordítanak az Arad megye idegenforgalmi nevezetességeit bemutató és népszerűsítő anyagok készítésére. Az épített és természeti örökség leírása, szórólapok, térképek, útifüzetek nyomtatása és az ajándéktárgyak készítése a megyei önkormányzat turisztikai fejlesztési stratégiájának részét képezik.

Péró Tamás RMDSZ-es tanácsos kiegészítő javaslatára a Kulturális, Oktatási, Sport-, Ifjúsági és Idegenforgalmi Szakbizottság módosította a határozattervezetet, hogy ezek a népszerűsítő anyagok ne csak román és angol, hanem magyar nyelven is készüljenek. Az RMDSZ megyei közgyűlési tagja azzal érvelt, hogy egyrészt az aradi magyarság szerepe megkerülhetetlen, ha a megye történelmének, kultúrájának, gazdaságának alakításáról beszélünk, másrészt a megyébe látogató külföldi turisták zöme magyarországi.

Az RMDSZ-es javaslatra elfogadott határozat szerint az Arad megyét bemutató és népszerűsítő nyomtatott anyagok húsz százaléka magyar nyelven fog készülni.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük