15 éve újra köztéren a Szabadság-szobor

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete már az 1989. decemberi születésekor megfogalmazta és közzétette a maga tizenkét pontját, ezek egyikeként a Szabadság-szobor újraállítását. Ugyanezt a célt tűzte maga elé megalakulásakor, 2003-ban a Szabadság-szobor Egyesület.

A közös cél, a közös munka és végül a közös siker meghatározó tényezői lettek az Arad megyei magyar közösség életének. 2004. április 25-e, a restaurált Szobor újraállításának ünnepnapja a mai napig az aradi magyar hétköznapok küzdelmeihez nélkülözhetetlen hit és erő forrása és nyilván az marad a jövőben is.


A képet Horváth Roland, a Csiky Gergely Főgimnázium diákja készítette.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Szabadság-szobor Egyesület, április 24-én, szerdán, emléknapi rendezvénysorozatot szervez a következő műsorral:

16:00 – ERŐS EURÓPÁT, FEJLŐDŐ ERDÉLYT! Lakossági fórum a Jelen Ház nagytermében.

Vendégek: Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő, Hegedűs Csilla, európai parlamenti képviselőjelölt, Mile Lajos, Magyarország kolozsvári főkonzulja

17:30 – Ünnepség a Szabadság-szobornál

Szónokok: Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke, Markó Béla, volt szövetségi elnök, Faragó Péter, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke, Király András, a Szabadság-szobor Egyesület elnöke

Fellép a Csiky Gergely Főgimnázium Pacsirták gyermekkórusa és szavalni fog Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház igazgatója.

19:00 – ünnepi hangverseny a Kultúrpalotában

Köszöntőt mond Bognár Levente, Arad város alpolgármestere és Brendus Réka, Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője.

Előadók: Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész, Érdemes művész és Benedekfi István zongoraművész

Felhívjuk minden kedves érdeklődő figyelmét, hogy az ünnepi hangversenyen meghívóval lehet részt venni. A meghívókat április 10-től igényelheti személyesen az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének székházában (Episcopiei utca, 32-es szám), a nyitvatartási program alatt (hétfő-csütörtök: 09-17 óra, péntek: 09-13 óra). A meghívók ingyenesek és korlátozott számban kaphatóak.

Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.