RMDSZ tisztújítás. Gyorokon Lőrincz István elnököt újraválasztották

Pénteken 17 órától a Gyorok-telepi óvoda termében szervezték meg az RMDSZ helybeli szervezetének tisztújító közgyűlését. Az egybegyűlt közel 20 résztvevőt a prezídiumban ülő Lőrincz Matild titkár és Bölöni György megyei tanácsos társaságában Lőrincz István leköszönő elnök üdvözölte. Miután ismertette a napirendet, hangot adott az elmúlt két évre szóló beszámolójának, amiben kitért az Aradon szervezett programokon résztvett gyoroki küldöttség munkájára. A továbbiakban érintette a Gyorokon szervezett programokat, a 2017-ben megszervezett könyvbemutatót, a nótaestet, a kisebbségi jogok európai szavatolása érdekében szervezett aláírásgyűjtést. 2018 márciusában részt vettek az aradi közgyűlésen; 15-én az aradi, majd a gyoroki temetőben lévő honvédsírok emlékművénél szervezett koszorúzáson; utána az aradi gyűléseken való részvételt; a november 21-én, Menyházán szervezett RMDSZ konferencián való részvételt; továbbá az érdekvédelmi szövetség időszakos kiadványainak a gyoroki terjesztését taglalta. Mivel a munkát nem egyedül végezte, megköszönte mindazoknak, akik segítettek.

93187

Az elnöki beszámolót egyhangúlag elfogadták, majd Lőrincz Matild titkár terjesztette elő a pénzügyi beszámolót, amiben ismertette az elmúlt két év kiadásait és bevételeit, az elnök tanácsosi hozzájárulását a helyi, illetve a megyei szervezet költségvetéséhez. Ugyanakkor megtoldotta a tevékenységi beszámolót is: a gyoroki József Attila Olvasókör rendszeresen részt szokott venni a lippai Degré Alajos Olvasókör ülésein.

A beszámolók egyhangú elfogadását követően Bölöni György vette át az ülés vezetését, kijelentve: a közgyűlés szabályszerű, hiszen a tagok számánál többen vesznek részt rajta. Az elnökség mandátumának lejárta után új elnökséget kell választani, amihez javaslatokat kért.

Tekintve, hogy Lőrincz Istvánon kívül más javaslat nem érkezett, megkérdezte a jelöltet: elfogadja-e a jelölést? Az még egy mandátumra vállalta, ezért egyhangúan meg is választották újabb két évre. Az elnökségbe javasolták Buta Róbertet, Kovács Hajnalt, László Józsefet és Lőrincz Matildot. Mindannyijukat meg is szavazták.

Az április 26-án sorra kerülő RMDSZ megyei küldöttgyűlésen való részvételre az elnök mellett javasolták Buta Róbertet, Lőrincz Matildot, László Józsefet, illetve póttagnak Kovács Hajnalkát.

Az egyebeknapirendi pontban Bölöni György megyei tanácsos a következő két évben az RMDSZ, illetve a romániai, benne az Arad megyei magyarság előtt álló négy választásra való felkészülés részleteit ismertette, kiemelve a megmérettetéseken való minél nagyobb részvétel elemi fontosságát.

A gyoroki tisztújító közgyűlés után bemutatták a 100 év Romániában – Örökségünk Arad megyében című értékmentő kötetet, Gyorok értékeivel. A kettős rendezvény szeretetvendégséggel, baráti beszélgetéssel zárult.

Nyugati Jelen,

Balta János cikke

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük