Bemutatkoztak az RMDSZ Arad megyei szervezetének képviselő- és szenátorjelöltjei

image1-1Bemutatkoztak az RMDSZ Arad megyei szervezetének képviselő- és szenátorjelöltjei

Ünnepélyes keretek között csütörtök kora este mutatkoztak be az RMDSZ Arad megyei szervezetének képviselő- és szenátorjelöltjei, akik vállalták a megmérettetést a december 11-i parlamenti választásokon.

Az aradi Jelen Házban nagyszámú érdeklődő előtt tartott rendezvényen Bognár Levente aradi alpolgármester emelkedett először szóra, összefogásra, csapatmunkára kérve a megye magyarságát, hogy négy év szünet után az érdekvédelmi szervezet jelöltje újra bejuthasson a törvényhozásba.

A kampányindító rendezvényen az RMDSZ országos vezetőségét Kovács Péter ügyvezető elnök képviselte, aki – miután ismertette a szövetség választási programját az infrastruktúra-fejlesztésektől a közigazgatási és tanügyi reformon át a népjóléti javaslatokig – hangsúlyozta, hogy az RMDSZ Erdély felemelkedéséért tenni akaró politikusokat jelölt a törvényhozásba, nem olyanokat, akik csak az előnyök miatt mennének Bukarestbe. Fontosnak nevezte a tömbmagyarság–szórványmagyarság összefogást, aminek eredményeként egy Szeben megyei jelölt befutónak tartott helyet kap az egyik székelyföldi listán. „Nagyon fontos, hogy Arad megyének ismét legyen parlamenti képviselője, és ezért az aradi magyarság sokat tehet azzal, hogy minél nagyobb számban szavaz a tulipánra december 11-én” – hangsúlyozta az ügyvezető elnök.

Király András tanügyi államtitkár, az Arad megyei RMDSZ-es szenátorjelölt-lista vezetője kifejezte örömét, hogy az oktatás fejlesztése elsőbbséget élvez a szövetség választási programjában, és úgy vélekedett, hogy „ha hiszünk benne, sikerülhet visszaszerezni a parlamenti képviseletet”. A beszédek sorát Faragó Péter megyei RMDSZ-elnök, megyei tanácsos, a képviselőjelölt-lista vezetője zárta, aki szerint az RMDSZ követelései olyan elvárások, amelyek a civilizált nyugati társadalmakban természetesnek számítanak, nálunk azonban teljes ellenkezést váltanak ki a román pártokból. „Az Arad megyei magyarság nem engedheti meg magának, hogy egy újabb parlamenti ciklusban ne legyen képviselője” – nyomatékosította Faragó Péter.

A rendezvényen szavalatokkal és dalokkal közreműködött Éder Enikő és Molnos András Csaba, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház két művésze.

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének képviselőjelölti listája sorrendben: Faragó Péter, Bognár Levente, Sipos György, Haász Tibor, Kovács Imre, Jámbor Ilona, ifj. Zágoni-Szabó András, Pál Norbert, Péró Tamás. A szenátorjelöltek listája: Király András, Cziszter Kálmán, Korondi-Józsa Erika, Erdős Bálint, Papp Attila.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük