Utcákat aszfaltoztak Szinte községben

Erdős Bálintnál, Szinte község RMDSZ-es polgármesterénél járt Péró Tamás ügyvezető elnök. A látogatás célja az volt, hogy elbeszélgessenek a község költségvetéséről, valamint megnézzék a községben elvégzett felújítási munkálatokat.

1

A polgármester elmondta, hogy ebben az évben európai uniós pályázat által a községben sikerült rehabilitálniuk az utcáik nagy részét. A községközpontban, Szintén három utcára került aszfalt, ami 2,5 kilométert jelent. Szapáryligeten és Ágyán pedig két-két utcát (2,5 km és 2,2 km) aszfaltoztak le, illetve a támogatás mellett a két faluban a községi tanács önerőből két-két utcavéget is megcsinált ott, ahol eddig földút volt.

dsc02703 dsc02709 dsc02714

Három nagy pályázat kerül hamarosan kivitelezésre a Nemzeti Vidékfejlesztési Program (PNDL) keretén belül, az egyik a szennyvízhálózat kiépítése és tisztítóállomás építése 6.8 millió lej értékben, a második a közvilágítás korszerűsítése LED-es égőkkel, valamint a harmadik az, hogy teljesen megújul majd a szapáryligeti óvoda épülete. A munkálatok kivitelezésének elkezdése 2019 tavaszára várhatóak.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük