Magyar népi hangszerbemutató és táncház

oktober-24-hangszerszam

Nemzeti ünnepünk alkalmából az RMDSZ Arad Megyei Szervezete egy újabb eseményre hívja meg az aradiakat és nem csak. A Hang-Szer-Szám című est egy magyar népi hangszereket bemutató koncert táncházzal, kicsit ismeretterjesztő köntösbe öltöztetve. A rendezvény október 24-én, szerdán 18 órától kezdődik a Jelen Házban.

Az interaktív koncert főbb pillérei között szerepel majd a hangszerek bemutatása: milyen fajta hangszerek, mik a jellemzőik, esetleg történetük, milyen tájegységen fordulnak elő és milyen zenei műfajokban használják őket (népzene, klasszikus, jazz). Lesz énektanítás, tánctanítás és persze mindez egybe lesz vonva a táncházzal.

A hangszerek, amelyek bemutatásra kerülnek: hegedű, háromhúros kontra és bőgő, tekerőlant, tárogató, klarinét, furulyák, duda, ütőgardon, tapan. A zenészek, akik a bemutatót tartják Borbély Mihály (fúvósok), Vizeli Balázs (hegedű), Istvánfi Balázs (duda), Vizeli Máté (kontra), Caier Péter (tekerő, bőgő) és Farkas Zoltán Batyu (ütőgardon, tapan). A táncokat Farkas Zoltán Batyu és Tóth Ildikó Fecske fogja oktatni.

A rendezvényt a Balassi Intézet támogatja.

Facebookby feather

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük